Spår- och ledavgifter

Spår- och ledavgifter

Lofsdalsspårs tre stötte­pelare är in­täkt­erna från spår­knappar och ledkort, sympatiskt inställda markägare samt sponsorer. Lofsdals­spårs ekonomiska förening drivs utan vinst­intresse.

Spår och ledavgifter

Vintersäsongen 2022-2023

Skidknapp säsong 2023

Spårknapp för skidåkare

Som skidåkare köper du en knapp som ska bäras synlig på skidkläderna när du åker i spåren. På så sätt visar du att du betalt avgiften. Barn/ungdom åker gratis upp t.o.m 15 års ålder. Knappen kostar:

Barn åker gratis till 16 år.
Barn åker gratis!

Barn och ungdom upp till och med 15 års ålder åker gratis. Obs: gäller ej konstsnöslingan.

Skoterledskort säsong 2023

Ledmärke för skoteråkare

Som skoteråkare fäster du ditt säsongskort på skotern. Notera av registreringsnumret ska vara ifyllt. Ledkort för kortare perioder börs väl synligt på kläderna. Ledkort för skoter kostar:
 • I dag 250 kr
 • 3 dagar 500 kr
 • 1 vecka 700 kr

  Sju dagar.

 • 1 säsong 1200 kr

  Gäller för vintersäsongen 2022-2023.

 • 1 säsong förköp 1050 kr

  Förköp 01/9–11/12. Säsong 2022-2023.

 • 1 säsong VIP 1500 kr

  För den goda sakens skull. Säsong 2022-2023.

 • Skoteråkare kan betala med Swish

Skidåkare kan betala med Swish

Nu kan du som skidåkare Swisha din spåravgift! betala ledkort via Swish till tel 1233396751.
 • 1 dag. 110:-
 • 3 dag. 250:-
 • 7 dag. 450:-
Ange i meddelandefält:”skid” + “1”… “3”….”7″. Exempel på meddelande: skid 3.

Konstsnöslingan

Konstsnöslingan i Eljusspåret prepareras när väder och temperatur så tillåter. Lofsdalsspår informerar status via webbsidan och sin Facebooksida. För konstsnöslingan betalar både ungdom (8-15 år) och vuxen (16 år och äldre) en avgift som kan betalas med Swish.

Skoteråkare kan betala med Swish

För att underlätta för skoteråkare som rör sig över stora ytor och ibland inte passerar Lofsdalens by så kan skoteråkare också betala ledkort-skotermärke via Swish till tel 1233396751. Ange registreringsnummer för skotern vid betalning. Spara kvittot i mobilen för uppvisande vid kontroll.

 • 1 dag. 250:-
 • 3 dag. 500:-
 • 7 dag. 700:-
Skidknapp 1 dag 2023

Försäsongsåkning

Konstsnöslingan är cirka halva elljusspåret och startar vid fjällhotellet precis som elljusspåret. Konstsnöslingan öppnar 1 november om vädret tillåter. Mer information kommer här på vår webbsida och på Facebook.

Priserna för konstsnöspåret försäsong är följande och är endast dagkort:

 • 0-7 år gratis
 • 8-15 år 60:-
 • 16 år+ 110:-
 • Säsongskort 2022 eller 2023 gäller inte under försäsong.

Dessa priser gäller fr.o.m 1 november fram tills vi öppnar ordinarie skidspårssystem.

Under hösten 2017 investerade EU-projektet Lofsdalen Masterplan 2.0 i ett snökanonsystem i Elljusspårets 1,5 km slinga. Investeringen är ett stort lyft för oss i Lofsdalen för att kunna säkerställa tidig snö och erbjuda längdskidåkarna en försäsong. Vi kommer här på hemsidan och Facebook informera om när vi börjar höstens tillverkning av konstsnön och när öppningsdatumet för Elljusspåret blir. Håll utkik! Läs mer om konstsnösatsningen på www.sveg.se.

Sponsor Karins Sportbod
Sponsor ICA Nära Lofsdalen
Sponsor Lofsdalens Skoteruthyrning
Sponsor Destination Lofsdalen
Sponsor Våffelstugan Lofsdalen

Återförsäljare

Lofsdalsspårs spårknappar och ledkort säljs på de flesta näringsställen. Du är välkommen på:

Grupprabatt på skidknappar​

Vi kan erbjuda skidklubbar och föreningar förmånligare priser på skidknappar i samband med bokning av kommersiellt boende genom Destination Lofsdalen eller Lofsdalen Home vid mer än 10 st personer. Mer info vid bokning.

Kombikort​

Lofsdalsspår och SOND (Skoterområde norra Dalarna) har ett ledkortssamarbete och säljer KOMBIKORT.

Längdskidspår och skoterleder är avgiftsbelagda

Lofsdalsspår är en ekonomisk förening som har ansvaret för både längdskidspår och skoterleder. Fyra årsarbetare är anställda på heltid. Inkomsterna fördelas på sponsorintäkter i form av reklampengar och avgifter från dem som använder spår och leder. Därför är det absolut nödvändigt att de som nyttjar spår och leder är med och betalar för den service som Lofsdalsspår tillhandahåller. Det är helt enkelt en förutsättning för att kunna driva verksamheten.Maskinparken består av en fullstor pistmaskin och en liten spårpistmaskin, fyra snöskotrar, tre sexhjulingar och två små grävmaskiner. Dessutom ett antal snöverktyg i form av sladdar och spårkälkar, mm. De flesta torde förstå att det kostar en hel del pengar att driva denna verksamhet. Omsättningen närmar sig 3 miljoner kr/år. Bara bränslekostnaden för att köra en pistmaskin på alla längdskidspår en dag uppgår till ca. 3 000 kronor.

Ledvärdar och spårvärdar

Du kanske möter en spårvärd både i längdskidspåret och på skoterleden, stanna gärna för en kort pratstund. Ge dina synpunkter och gärna både positiva och mindre positiva erfarenheter. Det är viktigt för oss i vår strävan att tillhandahålla det bästa tänkbara.
Sponsorstavla 2022-2023

Vill du bli sponsor?

Vill du bli sponsor? Kontakta oss så kan vi tala om hur vi kan hjälpa varandra att skapa förutsättningar för ett ännu bättre Lofsdalen.

Nordic Area

Skoterledskortet från “Nordic Area” gäller inte i Lofsdalen!
Rulla till toppen
Scroll to Top