Friåkningsområden i Lofsdalen

Lofsdalen erbjuder friåkning för skoter i två nya friåkningsområdena. Där uppmuntras åkning utanför led till glädje för de som vill leka utanför ledsystemet. Friåkning är av stort intresse för många skoteråkare och vi är väldigt glada åt att kunna ge er fria tyglar!

Friåkningsområde Lofsdalen
Friåkning med snöskoter är av förståeliga skäl väldigt uppskattat av många skoterförare och för att tillmötesgå dem finns två friåkningsområden för skoterkörning i vårt regleringsområde. Ett större på statlig mark vid Kölsjöfjället och ett mindre i Strådalen.I dessa områden är snöskoterkörning fri och inga ledrestriktioner gäller så länge som marken är väl snötäckt och skoterkörning har öppnat för säsongen.

Kölsjöfjällets friåkningsområde

Kölsjöfjället friåkningsområde Lofsdalen 2021-2022

Kölsjöfjällets friåkningsområde är det större området och här bjuder fjällen på storslagen dramatisk natur och fina vyer. Kölsjöfjällets friåkningsområde ligger nordväst om Lofsdalen. Här finns goda möjligheter att hitta platser som passar för all slags friåkning. Området ligger på statlig mark och avgränsas i av:

  • I öster renstängslet mot Stor-fjällsjön.
  • I söder och väster skoterleden från Fruhågna till Högvålen.
  • I norr stranden till Stor-kölsjön.
Skoterförbud utanför led Lofsdalen.

Skoterförbud utanför skoterled

Vänligen respektera att körning utanför friåkningsområdena är förbjuden. Obs: körning på Fruhågna och Digerhågna är inte tillåten.

Översiktlig karta

Regleringsområde

Rödstreckad yta.

Friåkningsområde

Kölsjöfjällets, Strådalens.

Naturreservat

Särskilda regler gäller.

Vänligen iaktta regleringsområdets regler

Den som bryter mot dessa villkor och föreskrifter kan utan ersättning få sitt skoterledskort indraget och/eller avstängas från fortsatt nyttjande av skoterlederna. Förseelsen är ett lagbrott som kan polisanmälas.

Foto: Otto Arvidsson.
Foto: Otto Arvidsson.
Rulla till toppen