Om pistmaskinerna

Lofsdalsspår använder två pistmaskiner och flera skotrar för att göra spår och leder i Lofsdalen. Pistmaskinerna är av märket PistenBully och är tekniskt avancerade och miljövänliga med extra partikelfilter och specialutrustning för dragning av klassiska spår.

Goda maskiner är viktiga för Lofsdalsspår. Att underhålla ett stort system med skoterleder och skidspår med fyra personer och bara dygnets 24 timmar tillgodo är hela tiden en kamp mot klockan och att väga risk mot nytta i maskinutnyttjandet som sliter hårt på mekanik och hydraulik. Det är många timmars underhåll som utförs i vår lilla verkstad. Att vi har en verkstad är bara det en välsignelse. Det är mindre än 20 år sedan vi fick stå ute och meka. Att Lofsdalsspår numera har resurser för att ha egna lokaler och kan investera och underhålla en maskinpark är till betydande del tack vare att skoteråkare och skidåkare ställer upp och köper ledkort och spårmärken. När alla hjälps åt blir verksamheten bättre och kvaliteten på leder och spår fortsatt höga.

PistenBully 100

 • Motor

  Mercedes-Benz 4 cylinders 4 liters diesel med SCR-katalysatorer och extra par­tikel­filter för lägre utsläpp. Effekt 150 kW (204 hk) vid 2200 varv. Max vrid­moment 800 Nm. Bränsle­åtgång från 8,5 liter i timmen.

 • Miljöklassning

  Pistmaskinens motor uppfyller de hårda utsläpps­kraven Tier 4i.

Mercedes Benz OM 924 LA

PistenBully 400

 • Motor

  Cummins QSL 9 rak dieselsexa 8,9 liter. Effekt 272 kW / 370 hk vid 2200 varv. Fleet­guard bränsle­filter med nano­teknologi. Max vrid­moment 1519 Nm vid 1500 varv. Bränsle­åtgång från 19 liter i timmen.

 • Miljöklassning

  Pistmaskinens motor uppfyller de hårda utsläpps­kraven Euro 3A, EPA TIER 3.

Cummins QSL 9
Rulla till toppen