Dagens status

Här ser du dagens status för skidspår och skoterleder i Lofsdalen. Vi skriver våra statusuppdateringar på Facebook och de speglas hit. De fem senaste statusinläggen visas automatiskt på här på sidan. Följ oss gärna på Facebook där du kan kommentera våra statusar och fotografier också. Se också Lofsdalens nya Digitala kartguide.


Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

16 timmar sedan

Lofsdalsspår

VI PÅ LOFSDALSSPÅR UPPHÖR MED PREPARERING AV SKIDSPÅR OCH SKOTERLEDER FROM 6/4-2020

Lofsdalsspårs styrelse har beslutat att avsluta all preparering av skidspår och skoterleder fr o m måndag 6 april.

Det smärtar oss otroligt att behöva ta detta beslut. Men med rådande situation i landet, vill vi på detta sätt visa vår omtanke om våra gästers hälsa - på ett för oss - annorlunda sätt än vad vi normalt brukar göra.

Vi hoppas på er förståelse och vi lovar, att fjällen, snön och den underbara vårvintern kommer finnas nästa år och då vill vi inget hellre än att få uppleva den tillsammans med er alla och få skapa underbara dagar och minnen.

Vi hoppas att ni redan till sommaren besöker oss, så vi får visa vilket smultronställe våra fantastiska fjällvärld är.

Med detta vill vi på Lofsdalsspår önska er alla en fin påsk och vår!

På återseende!

Väl mött
Lofsdalsspår
... Läs merDölj

VI PÅ LOFSDALSSPÅR UPPHÖR MED PREPARERING AV SKIDSPÅR OCH SKOTERLEDER FROM 6/4-2020 Lofsdalsspårs styrelse har beslutat att avsluta all preparering av skidspår och skoterleder fr o m måndag 6 april. Det smärtar oss otroligt att behöva ta detta beslut. Men med rådande situation i landet, vill vi på detta sätt visa vår omtanke om våra gästers hälsa - på ett för oss - annorlunda sätt än vad vi normalt brukar göra. Vi hoppas på er förståelse och vi lovar, att fjällen, snön och den underbara vårvintern kommer finnas nästa år och då vill vi inget hellre än att få uppleva den tillsammans med er alla och få skapa underbara dagar och minnen. Vi hoppas att ni redan till sommaren besöker oss, så vi får visa vilket smultronställe våra fantastiska fjällvärld är. Med detta vill vi på Lofsdalsspår önska er alla en fin påsk och vår! På återseende! Väl mött
Lofsdalsspår

Kommentera på Facebook

Det var ett mycket mycket sorgligt besked😢 Men det är klokt och helt rätt. Hoppas det inte bara är ett grupptryck från andra skidorter som har betydligt fler turister. Kan som exempel säga att jag de senaste dagarna har varit helt ensam i spåret (Petterssonspåret och även Hovärkspåret). Risken att falla och göra sig illa i spåret kontra halka på isen är nog mindre i spåret. Förstår att ni inte vill locka upp ”Corona-turister” men för oss som har varit här större delen av säsongen - skulle man inte kunna hålla något spår öppet?

Klokt, sorgligt men helt rätt beslut!🙏💕Tack för att ni tänker på medmänniskors bästa. Hoppas nu fler kan tänka ur allas bästa och inte bara från sig själva. Dvs göra som Folkhälsmyndigheten och sjukvården uppmanar: stanna kvar i sin egen kommun under de närmsta veckorna.

Problemet är ju inte bara att vi eventuellt smittar varandra och blir sjuka. Det finns ju dom som bryter armar och ben, drar på sig magsjuka, kvist i ögat, yxa i benet, stukar hand och fotleder, allt sådan vanligt klanteri och haveri i utövandet av fritidslivet som stjäl tid för en redan ansträngd landsbyggdssjukvård som måste finnas tillgänglig för dom lokalbor som åker på Covid-19.

Jag vill rikta ett STORT TACK till er på Lofsdalsspår som har preparerat spåren så fantastiskt fint under hela säsongen👏👍☀️❣️ Snön som ligger ute i spåren kommer att ligga långt in i maj.

Vi ses till sommaren! Passa på att boka in den, ni som bara vinterbesöker Lofsdalen. Det kan bli en glad överraskning! 🌞🏊‍♂️🎳🎣🚴‍♂️🚴‍♀️

kan ni bara föklara varför och på vilket sätt det gangnar Corona situationen ?

Vi hade planerat att åka upp i morgon och stanna en vecka men som läget är nu så väljer vi att inte åka😔ledsamt men känns som helt rätt beslut. Men vi kommer tillbaks när allt lugnat sig🤗 lofsdalen är vårt smultronställe 🥰

Tack för den här säsongen med kanonbra spår nu laddar vi för nästa....... Snart premiär i elljusspåret 1 november

Vi får ladda till nästa vinter👌✨ Tusen tack till er alla, som fixar fina spår❤️glad påsk

Men ni uppdaterar väl fortfarande 😳 Det är lite självplågeri att kunna se fina vyer med snö & sol hos er från Stockholms gråa vardagsdis 😘

Grymt bra jobbat med spåren som vanligt, ett tufft beslut men ett rätt sådant bry er ej om vissa kommentarer som inte riktigt tänkts igenom innan dom publicerats här! Vi ses nästa vinter!! ☀️❄️

Supertråkigt för er, lider med er! Tack för den otroligt fina veckan vi fick hos er - fantastiskt spår som vanligt!

Har just avbokat en vecka hos er i April med tårar i ögonen😢. Det får bli en annan gång....

Tråkigt att ni tyckte det behövdes, vila nu till nästa år. Åka skidor kan vi ju göra så länge det går o spåra själv.

Sorgligt men ett bra beslut! Vi ser framåt och längtar efter de underbara upplevelserna i spåren nästa säsong ❤️

Rätt beslut ! Tack för ert fantastiska jobb med spåren den här säsongen. 🌹😊

Tråkigt med i rådande situationen helt förståeligt 💕

Tråkigt men ett bra beslut😊 tack för denna säsong🙏

Som vanligt ett otroligt väl utfärdat arbete under säsongen- syns nästa år !!!

Jag ser inte hur längdskidåkning ensam i skogen bidrar till att sprida COVID?

Tråkigt, men TACK för en fantastiskt arbete!🙂🌞

Tack för en underbar säsong👍🏼👏🏼❣️

Klokt beslut, helt rätt val! Tack för allt jobb ni gjort

Tråkigt men vi återkommer till hösten.

Tack för i år! Vi kommer igen 2021! ♥️💪

View more comments

19 timmar sedan

Lofsdalsspår

God morgon Lofsdalen 😊
Lofsdalen bjuder på en halvmolnig morgon med -1 grad.
Det ska komma in ett snöfall på en förmiddag.
Snödjupet är runt 65-75 cm

Uppdatering! Nu finns det information och karta som visar det stora och det lilla friåkningsområdet samt vad den kommunala regleringen innebär.
bit.ly/2s9rwTZ

Skidspår:
Nu på morgon prepareras:
Elljusspåret, Byspåret, Östan.

Under resterande delen av säsongen erbjuder vi betalning av spårknapp via swish.
QR koder finns uppsatta vid spårcentralerna.
Det går även bra att swisha direkt till nr:
1233396751- märk din betalning med ”1 dag”, ”3 dag” , ” vecko”

Öppna skidspår:
Hovärksspåret 8/4 km
Petterssonspåret
Övre Strådalsleden
Lussileden
Fjällslingan
Solstickaren
Elljusspåret 2,8/1,5 km
Byspåret
Östan
Nedre Strådalsleden

Skoterleder
Skoterlederna är i gott skick.

Lofssjön
Isen är åkbar.
All vistelse på sjön sker på egen risk.

Bjuder på ett minne från ett av de där ögonblicken man värmer sitt hjärta lite extra med❤️

Väl mött
Lofsdalsspår
... Läs merDölj

Kommentera på Facebook

Åh så härligt det ser ut. Vi hoppas att vi kan komma till vintern för att få njuta av den härliga naturen😃

Vilket pass är detta?? Sicka underbara bilder för oss i södra Sverige 💖

Bästa Passet! ☃️💖☃️Där har vi druckit mycket choklad.

Oh, vad jag längtar till Lofsis! Tyvärr blir det inget besök till påsk med rådande tider. 🥰

Ska man tolka detta som att ni fortsätter även efter måndag? Eller kommer besked om det senare?

Sluta läska med sådana filmer/bilder då vi inte är välkomna till Jämtland/Härjedalen i Coronatider☝🏻

Sömlingshågna runt?

Kämpa Lofsdalen ❤️

Filmen, vilket spår är det?😍

Underbart 🌟

Så härligt 💕

Att åka skidor med hund är verkligen det bästa som finns! 🤩🤩🤩

Anna 😍

Erik Thorsell Ofult.

View more comments

1 dag sedan

Lofsdalsspår

EXTRA INFORMATION FRÅN LOFSDALSSPÅR

Efter dagens besked om att fjällanläggningen stänger tidigare för säsongen med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendation- sitter även Lofsdalsspårs styrelse och diskuterar hur vi ska förhålla oss.

Vi kommer åtminstone hålla våra skidspår och skoterleder öppna fram till söndag 5/4-2020.

Vi kommer gå ut med besked under morgondagen vilket beslut vi tar efter det.

Väl mött
Lofsdalsspår
... Läs merDölj

EXTRA INFORMATION FRÅN LOFSDALSSPÅR Efter dagens besked om att fjällanläggningen stänger tidigare för säsongen med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendation- sitter även Lofsdalsspårs styrelse och diskuterar hur vi ska förhålla oss. Vi kommer åtminstone hålla våra skidspår och skoterleder öppna fram till söndag 5/4-2020. Vi kommer gå ut med besked under morgondagen vilket beslut vi tar efter det. Väl mött
Lofsdalsspår

Kommentera på Facebook

Det handlar om det mesta runtomkring oxå. Ölen tog slut till bastun då blir det en sväng till Sveg. Vidare behövs det då tilltugg som finns på mataffären. På vägen upp ska det lunchas på Tönnebro. Så man kontaminerar mer än man kanske tänker på, minsta smittan är nog ändå i skoterkläder ensam på en skoter 👌🏻 Jättetråkigt att livet inte är som man tänkt sig & tänk om det inte blir snö nästa säsong. Jobbar oxå i vården på ortopedavdelning som nu är omgjord för covidpatienter. Jag trodde oxå att jag hade tur som inte jobbar på infektion men tji fick jag & än så länge bara erfarenhet rikare.

Jag hoppas verkligen att ni pistar några spår, det är väldigt många stugägare -och alla bybor- som inte är från storstäderna. Vi får inte bli så rädda för döden att vi slutar leva, då dör vi av det. Längdåkning ökar vår motståndskraft och förbättrar vår kondition vilket är en bra ”försäkring” ifall vi blir sjuka.

Oj då! Kanske inte ens skoterlederna 😕. Det gör de för att folk inte ska komma dit i påsk. Blir inte attraktivt för någon när det inte finns något att görs direkt. Det var därför de stängde sandstränderna i Spanien. För att göra det oattraktivt att åka till kusten. Inte för att det smittar att vara på stranden.

Alla skriver som att det är bestämt att ni stänger men så tolkar inte jag inlägget, hoppas fortfarande att ni håller öppet! Folkhälsomyndigheten förespråkar motion och man lär inte smitta varandra i spåren. Angående att belasta vården vid en olycka så är det helt olika typer av vård för luftvägssymtom och ett benbrott etc. Jag jobbar inom radiologin och där är det betydligt lugnare än det brukar vara just nu

Helt rätt beslut! Har sett så fram emot att åka upp. Men hälsan går först! Ses i höst och nästa säsong!

Tanken bakom den starka påtryckningen från folkhälsomyndigheten (samt kanske främst från region J/H) att stänga fjällanläggningarna är att minska dom enorma påfrestningar som annars skulle ha lagts på vården i de olika regionerna där dessa fjällanläggningarna ligger. Region Jämtland/Härjedalen är överlägset störst vad gäller vinterturism och endast ETT sjukhus i Östersund där man inte skulle klara av en ”normal” tillförsel av skadade/sjuka turister och därpå också behandling av lokalbefolkning vad gäller Covid-19..Visst ute på fjället trängs vi inte lika mycket som i en liftkö men det är som sagt inte smittospridningen som är det enda negativa i att åka till fjälls! Tycker dock synd om alla ortsbor i fjällorterna som blir mest lidande av ej preparerade spår men hoppas skaren levererar i vår istället..Nä nya tag nästa vinter!! 👍🏻❄️

Man behöver ju inte stänga ner skidspåren bara för att följa strömmen. Är väl ingen smittorisk där.? Ute i fria luften!! 😉

Majoriteten av stugägarna kommer ju inte från 08-området, att dra ner lite på verksamheten under påsk kan vara motiverat om ni tappar intäkter, men att inte stugfolk kan åka skidor i era spår under påsk verkar överkurs, FHM rekomenderar att vi ska vara ute för folkshälsan, men rekommenderar att inte stockholm ska fylla anläggningarna, men i detta fall pratar vi om en majoritet av "närboende" med skoter och skidor. Har inte sett att fysiska aktiviteter, bannas av smittskyddsfolket. Lycka till med ert beslut va det än blir, inte så lätt medges.

Ni kanske inte ska pista i samma utsträckning som när det är turister här men ni kan väl tänka på bybor som vill utnyttja denna sista tid av vintern som är kvar.

Det tycker jag skulle vara en mycket dålig idé! Folkhälsan är väl väldigt viktig!

Bra gjort av er att ta viruset på allvar. 💕 vi åker upp 2 ggr nästa vår så jämnar det ut sig .

Hoppas verkligen att vi som har stugor kan få åka skoter eller längd ,man smittar väl ingen om man är ute i naturen och håller avstånd från andra ....

Men jag hoppas verkligen att ni kommer att ha öppet i skidspåren. Här är det väl ingen smittrisk! Det är ju inga problem att hålla avstånd i längdspåren och vi som redan är här bär ju inte på någon smitta.

Promenader och motion är viktigt i dessa tider och frisk luft så klart.

Hoppas ni kommer att fixa spåren som vanligt 🥰 🤘

Ett klokt beslut! Påsk blir det igen nästa år ! Hälsa går före allt!

Ja, det är för sorgligt alltihopa! 😥 Men jag köper årskort även nästa år!

Hoppas verkligen det hålls öppet över påsk. Som vi längtat att komma upp o åka. Ingen risk för smittspridning i skidspåren.✊✊

Va fan, man får verkligen väga in hur mycket man kan vinna på ett sådan beslut.

Ja inte lär vi ju smitta varandra i skidspåren eller om vi åker skoter i alla fall.

Smittorisken är obefintlig i skidspåren. Fortsätt pista så länge det går att få hyfsade spår.

Fantastiks spår 👍👍👍 Tusen tack för hela säsongen

Oberoende av vad beslutet blir kommer vi tillbaka nästa säsong.

Härliga spår. Tack för fantastiska spår under säsongen.

Längtar till nästa år ❤️☀️

View more comments

4 dagar sedan

Lofsdalsspår

God morgon Lofsdalen 😊
Ännu en vacker morgon har vaknat till liv.
Nätterna är kalla, vilket ger fantastiska förutsättningar till underbar skaråkning på morgonen❤️
Just nu har vi -6 grader ute.

Snödjupet är runt 65-75 cm

Uppdatering! Nu finns det information och karta som visar det stora och det lilla friåkningsområdet samt vad den kommunala regleringen innebär.
bit.ly/2s9rwTZ

Skidspår:
Nu på morgon prepareras:
Solstickaren, Hovärksspåret, övre Strådalsleden, Lussileden, övre Petterssonspåret

Under resterande delen av säsongen erbjuder vi betalning av spårknapp via swish.
QR koder finns uppsatta vid spårcentralerna.
Det går även bra att swisha direkt till nr:
1233396751- märk din betalning med ”1 dag”, ”3 dag” , ” vecko”

Öppna skidspår:
Hovärksspåret 8/4 km
Petterssonspåret
Övre Strådalsleden
Lussileden
Fjällslingan
Solstickaren
Elljusspåret 2,8/1,5 km
Byspåret
Östan
Nedre Strådalsleden

Skoterleder
Skoterlederna är i gott skick.

Lofssjön
Isen är åkbar.
All vistelse på sjön sker på egen risk.

Väl mött
Lofsdalsspår
... Läs merDölj

God morgon Lofsdalen 😊
Ännu en vacker morgon har vaknat till liv.
Nätterna är kalla, vilket ger fantastiska förutsättningar till underbar skaråkning på morgonen❤️
Just nu har vi -6 grader ute. Snödjupet är runt 65-75 cm Uppdatering! Nu finns det information och karta som visar det stora och det lilla friåkningsområdet samt vad den kommunala regleringen innebär.
https://bit.ly/2s9rwTZ Skidspår:
Nu på morgon prepareras:
Solstickaren, Hovärksspåret, övre Strådalsleden, Lussileden, övre Petterssonspåret Under resterande delen av säsongen erbjuder vi betalning av spårknapp via swish.
QR koder finns uppsatta vid spårcentralerna.
Det går även bra att swisha direkt till nr:
1233396751- märk din betalning med ”1 dag”, ”3 dag” , ” vecko” Öppna skidspår:
Hovärksspåret 8/4 km
Petterssonspåret
Övre Strådalsleden
Lussileden
Fjällslingan
Solstickaren
Elljusspåret 2,8/1,5 km
Byspåret
Östan
Nedre Strådalsleden Skoterleder
Skoterlederna är i gott skick. Lofssjön
Isen är åkbar.
All vistelse på sjön sker på egen risk. Väl mött
Lofsdalsspår

Kommentera på Facebook

Bra med Swish, och vore kanon om den möjligheten även fortsätter hela nästa säsong👍.

Visa fler

Scroll to Top