Om Lofsdalsspår

Underhåll av längdskidspår och skoterleder runt Lofsdalen

Lofsdalsspår är en ekonomisk förening som har ansvaret för både längdskidspår och skoterleder. Vi har som ambition att erbjuda våra gäster fjällvärldens bästa spår och leder och jobbar ständigt på underhåll och förbättring så lederna skall vara i bästa tänkbara skick. Fyra personer arbetar heltid med att ge dig som gäst en fantastisk och minnesvärd upplevelse i våra spår och leder.

Dagsaktuell information

Generellt kan sägas att samtliga skidspår skall vara preparerade senast kl 10.00 dagligen – om väderleken tillåter. Måndagkväll , Fredagkväll och Lördagkväll prepareras vårt skoterledssystem men även här är sker preparering efter behov och väderlek. Undvik att köra skoter på lederna de kvällar vi pistar. 

Aktuell information om vår preparering sker dagligen under vintersäsongen. Informationen finns här på hemsidan eller vår facebooksida.

Mötesprotokoll

ThumbNameSize
Thumb protokoll-arsmote-ls-2020.pdf application/pdf

Öppen Ladda ner Kopiera länk 3.07 MB 30 november, 2023
3.07 MB
Thumb protokoll-arsmote-ls-2021.pdf application/pdf

Öppen Ladda ner Kopiera länk 3.34 MB 30 november, 2023
3.34 MB
Thumb protokoll-arsmote-ls-2022.pdf application/pdf

Öppen Ladda ner Kopiera länk 3.99 MB 30 november, 2023
3.99 MB

3

Längdskidspåren

Lofsdalens skidspår blir alltmer kända bland de som åker längdskidor. Och det med rätta. Våra längdspår är inte bara välskötta, snösäkra och lämpliga för alla kategorier av åkare – från barn och turåkare till elitmotionärer och träningsläger – det är också ett alldeles osedvanligt vackert spårsystem med vida utsikter, kalfjällsåkning och omväxlande spår.

Lofsdalsspår erbjuder de som åker längdskidor 122 km preparerade längdspår för klassisk åkning och skate samt turleder i mycket varierad terräng runt Lofsdalen. Samtliga skidspår, förutom Sömlingshågna runt är fem meter breda med både skatebredd och klassiskt spår. Längdspåren ligger i anslutning till Lofsdalens by och stugområdena på nordsidan. Turleder finns både på nordsidan och på sydsidan.

Om Lofsdalsspår

Skoterlederna

Lofsdalen är känt för sin roliga och natursköna skoteråkning. Från Lofsdalen finns skoterleder norrut mot Funäsdalen och Hede, över sjöns is går leder mot: Nordväst och Slagavallen; Söder mot Svanhågna, våffelstugan, Sömlingshågna och Dalafjällen. Tänk på att i Lofsdalen samsas skidåkare och skoteråkare. Hänsyn, uppsikt och respekt gäller i första hand skoteråkaren då de kan skada andra och stör mer.

Ledvärdar

Du kanske möter en spårvärd både i längdskidspåret och på skoterleden, stanna gärna för en kort pratstund. Ge dina synpunkter och gärna både positiva och mindre positiva erfarenheter. Det är viktigt för oss.

11931634_10153594367499394_1575510879_n

Lofsdalsspårs ekonomi

Lofsdalsspårs ekonomiska förening drivs utan vinstintresse. Alla eventuella vinster återinvesteras i verksamheten. Inkomsterna är fördelade enligt nedan:

Välgörare

Många har troget genom åren bidragit genom ledvärdskap, spårdragning, information vid macken, hjälp vid arrangemang, spårutveckling, styrelsearbete, ledarskap och mycket mer. Lofsdalsspårs framgång och Lofsdalens fantastiska status som ett riktigt paradis för skoter- och längdskidåkare. Vi är alla dessa människor skyldiga ett stort tack. Ett speciellt och ödmjukt omnämnande får alla markägare som givit sitt generösa tillstånd för spår- och leddragning. Sist och inte minst Lofsdalsspårs spårvärdar för sina många pass i våra spår och leder.

Sponsorer

Underhåll av spår kostar mycket pengar. Vi arbetar mycket med att få sponsorer och kunna bibehålla den höga ambitionsnivån. Sponsorer får sin logotyp på denna webbsida. Vill du bli sponsor så Kontakta oss så kan vi tala om hur vi kan hjälpa varandra.

Sponsorer 2023-2024
Sponsorer 2023-2024
Rulla till toppen
Scroll to Top